De babykamer verduisteren of niet? Dit zijn de voordelen en tips voor een goede nachtrust

baby in slaap
Veel ouders willen natuurlijk het beste voor hun baby. De vraag of je de babykamer moet verduisteren of niet, is iets waar veel ouders mee worstelen. Vraag jij je dit ook af? Een goede nachtrust is natuurlijk heel belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je baby, maar wat is er nu beter: een donkere kamer of juist wat licht? Hier lees je de voordelen om de babykamer te verduisteren en we geven enkele tips om jouw baby heerlijk te laten slapen. 

Waarom de babykamer verduisteren of niet?

Het verduisteren van de babykamer heeft verschillende voordelen voor de slaap van je kleintje. Allereerst helpt een donkere omgeving bij de aanmaak van melatonine, het hormoon dat slaap bevordert. Is de kamer goed verduisterd? Dan kan je baby makkelijker in slaap vallen en langer doorslapen. Daarnaast creëert een donkere kamer een rustgevende omgeving zonder afleidingen, voor een diepe en ononderbroken slaap. 

Wanneer je overweegt of je de babykamer moet verduisteren of niet, is het goed om te weten dat dit ook helpt bij het aanleren van het dag-nacht ritme. Dit ritme is belangrijk omdat het de welbekende interne klok van je baby regelt. Jouw kleintje leert wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden, ook tijdens een dutje overdag. Verduisterende gordijnen voorkomen dat je kindje vroeg wakker wordt door fel ochtendlicht.

De ideale lichtinval voor ‘s nachts

Wat is de ideale balans in de verduistering van je babykamer? Dat bepaalt natuurlijk of je de kinderkamer het best kunt verduisteren of niet. Voorstanders van verduistering adviseren vaak een volledig donkere kamer om de slaapcyclus van je baby te ondersteunen. Dat betekent dat je zelfs kleine lichtstralen zo goed mogelijk moet vermijden. 

In sommige situaties kan een zacht nachtlampje ook heel handig zijn, bijvoorbeeld als je als ouder ‘s nachts eventjes bij je baby wilt kijken zonder jouw kindje wakker te maken. Ook kan het sommige kindjes helpen om nachtmerries tegen te gaan. Het is hierin belangrijk om een balans te vinden tussen voldoende duisternis en het betrouwbaar lichtgebruik.

Hoe kun je het best de kinderkamer verduisteren? 

Of je de babykamer moet verduisteren of niet, is een begrijpelijke vraag als ouder. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om de babykamer te verduisteren. Verduisterende gordijnen zijn daarin een populaire keuze, omdat ze het licht goed blokkeren en gemakkelijk te installeren zijn. Ze zijn een accessoire voor de ruimte en zijn tegenwoordig ook heel eenvoudig op maat te maken. Andere manieren voor de verduistering van de kamer zijn rolluiken, raamfolie en raamstickers.

De babykamer verduisteren met Sleep.nl

We denken heel graag met je mee bij de vraag of je jouw babykamer het beste kunt verduisteren of niet. We hebben ontzettend veel verduisterende gordijnen in ons assortiment, die stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn. Deze zijn zowel kant-en-klaar te verkrijgen, maar je kunt ze ook eenvoudig op maat laten maken. Kies uit heel veel verschillende kleuren en afmetingen voor de kamer van jouw kleintje. 

Kwaliteit en betaalbaarheid gaan bij ons echt hand in hand. Omdat we uit eigen magazijn leveren, kun je de licht verduisterende gordijnen snel ophangen, waardoor je kindje heerlijk zal doorslapen. Dat is fijn voor jouw baby en voor jullie als ouder. Vanaf € 20,- verzenden we jouw bestelling gratis. Ook heb je de mogelijkheid om achteraf te betalen en gratis te retourneren, wanneer de gordijnen toch niet helemaal naar wens zijn.

Een Whatsapp sturen
1
Stel ons een vraag via Whatsapp
Heeft u een vraag voor ons ?
Stuur ons een Whatsapp.