Wat zijn de verschillen tussen de gordijn die te koop zijn

Alle gordijnen zijn kant en klaar afgewerkt met de naaimachine. De verschillen in de stoffen kan je in een tabel zien als je HIER klikt.

Kan ik ook gordijnen op maat laten maken

Ja dat kan, we brengen een gordijn in onze standaard maat die het beste past naar het atelier waarmee wij samenwerken. Als je HIER klikt kan je meer informatie hierover lezen.

Welke breedte aan gordijnen heb ik nodig voor mijn situatie

De breedte waarover je gordijnen wilt hangen dien je te vermenigvuldigen met een factor om tot een totale breedte aan gordijnstof te komen. Je wilt immers geen lap stof maar een gordijn (geplooide stof) hebben hangen. Neem minimaal een factor van anderhalf (1,5). Klik HIER voor meer informatie en voorbeelden.

Wat zijn kant en klaar gordijnen

Kant en klaar gordijnen zijn helemaal afgewerkt en afgezoomd. Kant en klaar gordijnen met ringen hebben bovenin een stevige band en om de ongeveer 20 centimeter een ring of oog waar de roede doorheen kan. Kant en klare gordijnen met haakjes zijn voorzien van een plooiband waarin plooihaken geplaatst kunnen worden. Bij sleep.nl zijn plooiband gordijnen voorzien van een multifunctionele plooiband. Hierin passen bijna alle plooihaken, insteekhaven, clips, duplohaken etc.. Plooiband gordijnen leveren wij standaard zonder accessoires als haken omdat veel gebruikers die al hebben of liever bepalen welke nodig zijn. We kunnen altijd advies geven.

Kan ik de hoogte van het gordijn zelf inkorten

Ja dat kan zeker. Met een zoom- of strijkband zet je de onderzoom weer vast. De breedte zelf inkorten kan je alleen doen als je daar ervaren in bent.

Welke plooihaken heb ik nodig

Er zijn veel verschillende type plooihaken , met elk een ander effect en uitstraling. De meest gangbare zijn bij ons te koop en te zien als je HIER klikt.

Hoeveel plooihaken heb ik nodig

Om te bepalen hoeveel plooihaken je nodig hebt voor een gordijn, moet je rekening houden met verschillende factoren, waaronder de breedte van het gordijn, het type plooi dat je wilt en de gewenste hoeveelheid stof. Over het algemeen wordt aangeraden om elke 10 tot 15 cm een plooihaak te plaatsen voor standaard gordijnen. Daarnaast zet je een haak aan het begin en eind van het gordijn. Grofweg dus breedte gedeeld door 10 + 2, dan heb je zeker genoeg.

Wat is het verschil tussen een 2-poot en 4-poot plooihaken

Het verschil is het maken van enkele of dubbele plooien in een gordijn. Een enkele plooi is een eenvoudige – strakke – plooistijl waarbij de gordijnstof goed in elkaar schuift als het gordijn wordt geopend. Een dubbele plooi heeft meer gordijnstof nodig en zorgt voor een meer gedefinieerde plooistructuur. Een groot nadeel is dat de gordijnstof minder goed in elkaar schuift als de gordijnen geopend worden en daarmee nog een flink stuk ruimte voor het raam of kozijn inneemt.