Beste klant, leuk dat je gordijnen van ons gaat gebruiken of op zoek bent naar informatie over gebruik en onderhoud. Op deze pagina geven wij u praktische tips hierover.

Voordat u het product uit de verpakking haalt: 
Beoordeel of de kleur in grote lijnen u bevalt. Wij verkopen alleen online, het overbrengen van de kleur is daardoor lastiger. Het gordijn is verduisterend en geweven in 3 lagen. Dit heeft ook tot gevolg dat de kleur/tint anders wordt ervaren in verschillende lichtsituaties/invalshoeken. Naarmate het gordijn meer wordt geplooid, wordt de kleur als donkerder ervaren en wanneer de ruimte met kouder/wit licht is verlicht weer lichter.  

Heeft u meerdere stuks van dezelfde kleur ontvangen?  Haal dan maar 1 gordijn uit de verpakking voor de beoordeling en bewaar de originele verpakking.

Kant en klaar ingepakt:
Het gordijn is in de fabriek opgevouwen en ingepakt. Het zit dus vol met kreukels als u het uitpakt en wellicht is de geweven stof wat gaan schuiven en/of gestrest geraakt. De gordijnstof is zeer gemakkelijk glad te strijken door flink te stomen. Is het weefsel verschoven, ook dan werkt flink stomen en (en kruislings) strijken het beste.

Verduistering: 
Onze verduisterende gordijnen zijn geweven met in de horizontale richting zwarte vezels – blackout, deze absorberen het licht grotendeels – en in de verticale richting de kleur van het gordijn. De verduistering, geluid- en warmte isolatie neemt toe naarmate de gordijnen meer in een plooi/golf hangen. Dit heeft een dempend/blokkerend effect. Donkere kleuren verduisteren beter dan lichte kleuren (donkere kleuren absorberen meer licht). Wij adviseren om minimaal 1.5 keer de breedte te nemen voor een gordijn ten opzichte van de breedte die nodig is om een raam te bedekken.

Onderhoud: 
Regelmatig (bv. maandelijks) afstoffen met een vochtige doek is een snelle manier om de gordijnen op te frissen en vrij van stof te maken. In de wasmachine dient u de gordijnen wel in een waszak te doen om beschadiging te voorkomen. Niet samen wassen met ander textiel en geen kleuren mixen. 

  1. Wassen – op 30 graden, tot max. 40 graden, liefst kort programma. Alleen vloeibare wasmiddelen gebruiken en met mate. Zo snel mogelijk uithangen. Geen kleuren mixen en gebruik bij voorkeur een wasnet om beschadigingen te voorkomen.
  2. Centrifugeren – max. 800 toeren en kort. Liefst klam/vochtig uithangen (raam/deur iets open) en ze zijn snel weer droog. 
  3. Strijken – op stand 1,2 , flink stomen, gebruik een witte katoenen doek tussen strijkijzer en gordijn. Strijk het gordijn bij voorkeur aan de binnenkant.
  4. Ontharen – met een plakroller, plakband of vochtige schone doek kunt u eenvoudig het gordijn ontdoen van haren en stofjes. Het gordijn is geweven van zeer fijn draad, pas daarom op om met uw vingers/nagels zelf haren/stofjes te verwijderen.

Wassen tot 40 graden – Niet bleken – Niet in droogtrommel – Strijken op stand 1 , flink stomen – niet wringen en niet droog reinigen (gebruik een vochtige doek).

Was instructies gordijnen
Was instructies gordijnen

Inzetten plooihaken in de plooiband:
Heeft u een gordijn met plooiband kijk dan voor uitleg over het plaatsen van plooihaken naar de video op:
www.sleep.nl/service/plaatsenplooihaken/

Veiligheid: 
Houd – en reken op – voldoende afstand tussen het gordijn en hete en/of vlambevattende bronnen zoals een kaars/oven/ gasfornuis/geiser etc. Let ook op dat het gordijn onder invloed van tocht kan gaan bewegen/wapperen in de richting van een dergelijke warmtebron. Gaat u de gordijnen gebruiken in een voor publiek toegankelijke ruimte, bespreek dat dan met de beheerder/facilitair manager van het gebouw. Er kunnen aanvullende wettelijke eisen gelden ten aanzien van de plaatsing, ophanging, vervanging, controle en onderhoud. 

Schade bij ontvangst:
Heeft u gordijnen ontvangen met schade bv. door transport stuur ons een email aan info@sleep.nl en wij lossen dat samen met u op.

Retourneren bestelling:
Wilt u een of meerdere gordijnen weer aan ons retourneren stop ze dan terug in de originele verpakking. Het vouwkarton en kleurenkaart kunt u los in de doos bij voegen. Zorg in ieder geval dat de gordijnen schoon zijn. Verpak de gordijnen in doos, zorg dat de inhoud niet kan bewegen/schuiven en sluit deze goed af. Hergebruikt u de doos die u ontvangen heeft , zorg er dan voor dat uw adres en de bijbehorende barcode niet meer zichtbaar is.

De informatie hierboven/in dit blad is ter informatie en advies, van toepassing de merken (uit de series) Ella, Ruben, Marion en Lémoni. Gebruik van gezond verstand prevaleert. Bij twijfel neem contact met ons op, daar zijn we voor.