Het plaatsen van plooihaken in de plooiband bovenin het gordijn is een lastige klus die u gelukkig maar eenmalig hoeft te doen.

Hieronder een korte video waarin dit zichtbaar is.
Binnenkort plaatsen wij een uitgebreidere waarin we ook in gaan op andere type plooihaken.

Tip 1:
Maak eerst een marketing van de pockets met potlood/pen waar de pennen van de plooihaken moeten komen. Bij een 4-poot plooihaak kan je het beste de middelste pennen in opeenvolgende pockets plaatsen.

Tip 2:
Bij een 4-poot plooihaak, plaats als eerste de middelste pennen iets (ong. halve centimeter) in de pockets en vervolgens de linker / rechter door de plooihaak iets schuin te trekken en de pocket van de plooiband er naar toe. Een geoefende ‘plaatser’ kan het ook van links naar rechts, ervaring leert dan vanuit het midden werken toch makkelijker te leren is.

Tip 3:
Met 1 hand bedient u de haak die je het beste aan de onderkant kunt vasthouden. Met de andere hand de duim op de plooiband en wijsvinger aan de voorkant van het gordijn.

Figuur 1: Markering pockets 

Plooihaak plan

Het is niet moeilijk en het is ook geen gepriegel als je deze richtlijnen gebruikt. Drukken, duwen of trekken aan het gordijn of plooihaak is niet nodig.