Black-out of dim-out gordijnen? Het belangrijkste verschil

dim-out gordijnen
Het kiezen van de juiste gordijnen voor je kamer kan een groot verschil maken voor je comfort en privacy. Het is een accessoire, maar vooral heel functioneel. Twee populaire keuzes zijn black-out en dim-out gordijnen. Beide soorten gordijnen hebben unieke voordelen, maar wat zijn nu precies de belangrijkste verschillen? En waarom zou je bijvoorbeeld in het bijzonder voor een dim-out gordijn kiezen? We bespreken de belangrijkste verschillen zodat je de beste keuze kan maken.

Wat zijn black-out gordijnen? 

Black-out gordijnen zijn speciaal ontworpen om bijna al het inkomende licht van buiten te blokkeren. Deze gordijnen zijn ideaal voor slaapkamers, kinderkamers of andere ruimtes waar volledige verduistering gewenst is. Ze worden gemaakt van dikke, vaak gelaagde stoffen met een speciale coating die licht volledig tegenhoudt. 

Ten opzichte van dim-out gordijnen maakt dit ze perfect voor mensen die lichtgevoelig zijn of voor kinderen die gevoelig zijn voor vroeg ochtendlicht. Niks zo vervelend als wakker worden van fel licht. Black-out gordijnen zijn ook een uitstekende keuze voor nachtdiensten of mensen die overdag willen slapen, zonder gestoord te worden door natuurlijk licht.

Wat zijn dim-out gordijnen? 

Dim-out gordijnen zijn een geweldige optie voor wie niet volledig van het daglicht wil afzien. In plaats van al het licht te blokkeren, verminderen dim-out gordijnen het licht tot een aangename mate. Ze zijn meestal gemaakt van stoffen die licht filteren, maar niet volledig blokkeren, waardoor je nog steeds een zekere hoeveelheid natuurlijk licht binnenlaat. 

Een dim-out gordijn is ideaal voor woonkamers, keukens of werkruimtes waar je een balans wilt vinden tussen privacy en lichtinval. Dim-out gordijnen in de slaapkamer zijn ook een aanrader voor wie graag met een beetje warmte van de zon wakker wil worden. Ze bieden een subtiele verduistering en helpen bij het creëren van een gezellige sfeer zonder volledig in het donker te zitten.

De belangrijkste verschillen op een rij

Het grootste verschil tussen black-out en dim-out gordijnen is het niveau van verduistering. Waar Black-out gordijnen volledige verduistering bieden door het licht compleet te blokkeren, verminderen dim-out gordijnen het licht slechts gedeeltelijk. Ook zijn black-out gordijnen door een speciale coating dus vaak zwaarder en dikker, terwijl dim-out gordijnen lichter en ademend zijn. 

Het is net wat jij fijner vindt: volledige duisternis om heerlijk te kunnen slapen of een zachtere lichtfiltering om sfeer te creëren en de buitenwereld meer mee te krijgen. Gekeken naar de prijs kunnen black-out gordijnen wat duurder zijn, maar ze maken je kamer wel helemaal donker. Bedenk ook goed waar je de gordijnen wil ophangen. 

Bestel prachtige gordijnen bij Sleep.nl

Waar jouw voorkeur ook naar uit gaat, voor gordijnen van topkwaliteit ben je bij Sleep.nl aan het juiste adres. Wij denken heel graag met je mee in jouw zoektocht naar de perfecte raamdecoratie. Naast black-out gordijnen helpen we je ook heel graag aan dim-out gordijnen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afmetingen en materialen. 

Een goede nachtrust begint bij Sleep.nl. Bestel jouw black- en dim-out gordijnen voordelig in onze webshop. Ons familiebedrijf levert al meer dan 10 jaar verduisterende gordijnen en topkwaliteit, en dat voor een betaalbare prijs. Bij bestellingen vanaf € 20,- verzenden we gratis in heel Nederland. Ook kun je ervoor kiezen om achteraf te betalen en om gratis te retourneren. Geniet jarenlang van jouw nieuwe raamdecoratie. 

Een Whatsapp sturen
1
Stel ons een vraag via Whatsapp
Heeft u een vraag voor ons ?
Stuur ons een Whatsapp.