Uitleg welke afmeting aan gordijn stof nodig

De gordijnen die wij verkopen zijn kant en klaar afgewerkt. Bij de plooiband gordijnen zitten geen haken bij. Enerzijds omdat die vaak nog aanwezig zijn van de vorige gordijnen of de klant toch net andere plooi of ophang methode wil.

De plooiband in onze gordijnen zijn dan ook altijd multifunctioneel en bijna alle type haken, schelpen , etc.. passen erin. Lees wel de beschrijving bij het product om hier meer informatie over te krijgen.

Wij verkopen en verpakken de gordijnen per stuk. De maten die wij hebben zijn onze standaard maten en worden in de fabriek in grote aantallen gemaakt.

De maat is de stofmaat. Dus als het ware als het gordijn uitgestrekt op de grond ligt.

Als je een raam / rail / kozijn / deur / opening of dergelijke meet en je wilt daar een gordijn voor hebben hangen dan zijn de volgende omreken factoren redelijk standaard geaccepteerd in de markt:

Enkele plooi gordijn -> 1,5 tot 2 keer de  breedte

Dubbele plooi gordijn -> 2 tot 2,5 keer de breedte

Wave plooi gordijn -> 2 keer de breedte

Wij zelf adviseren om geen dubbele plooi te nemen in situaties waarbij het gordijn vaak geopend en gesloten wordt , omdat bij een dubbele plooi het gordijn niet mooi in elkaar schuift als het geopend worden en dan nog een flink stuk aan stof breedte voor het raam / kozijn / in de opening blijft hangen.